Scenekunst

One Theme on a Beatiful Thing

I Bærum kulturhus

17 April, kl 19:00

18 April, kl 19:00

17/04/2015
19:00
18/04/2015
19:00

Arrangør: baerumkulturhus.no

En todelt urpremiere hvor publikum vil komme tett på noen av Norges mest markante og profilerte dansere.

Koreograf Christopher Arouni har lagd en soloforestilling for Jon Filip Fahlstrøm, og duoen Vebjørn Sundby & Guro Nagelhus Schia koreograferer selv sitt første verk som de også danser i.

AROUNIDANCE: «One theme on a beautiful thing»

«I saw grief drinking a cup of sorrow and called out, “It tastes sweet, does it not?” “You’ve caught me,” grief answered, “and you’ve ruined my business, how can I sell sorrow when you know it’s a blessing?» JALALUDDIN RUMI.

Forestillingen spør seg hvordan et menneske kan anvende sorgprosesser som noe funksjonelt. Gjennom å skape et eller flere soloritual i form av handlinger og bevegelser, vil forestillingen forsøke å gjøre sorgprosesser til et verktøy, i steden for en tilstand.

Christopher Arouni er en av Norges mest markante og spennede koreografer med en distinkt stil og en skarp sans for estitikk. AROUNIDANCE ble etablert i 2009.

Vebjørn Sundby & Guro Nagelhus Schia: «LINKED»

LINKED er en forestilling som illustrerer to personers reise gjennom en verden fylt av det store teatrets magi. En verden som er fremmed og velkjent på samme tid, enkel og kompleks, fredfull og voldsom, vakker og stygg. Som i en fornøyelsespark, eller et sirkus, der karusellen foreløpig spinner, men som blir tom og forlatt når lyset går av. For å iscenesette en verden full av eventyr, som skal representere de store oppsetningenes magiske verden, vil scenograf og lydkunstner Timon Botez og hans scenografi være et sentralt element.