Scenekunst

Built to last

I Dansens hus

25 April, kl 19:00

26 April, kl 19:00

25/04/2015
19:00
26/04/2015
19:00

Adresse: Møllerveien 2. Arrangør: dansenshus.com

Built to last av Meg Stuart, Damaged Goods & Münchner Kammerspiele.

Wiener Zeitung:

Absurd, ironic, somber, funny, colorful, engaging and thrilling at the same time. The human desire for eternity couldn´t be represented better.

Om forestillingen og Meg Stuart:

Tittelen «Built to Last» virker umiddelbart mistenkelig. Er det mulig å tro på evige og universelle verdier i dag? Alt som bygges kan rase, på samme måte som vi mennesker kontinuerlig er i bevegelse og oppdager oss selv på nytt.

Meg Stuart bruker  for første gang klassisk musikk i en forestilling, som fungerer som en slags tidsmaskin. Den monumentale musikken til komponister som Beethoven, Rachmaninov, Iannis Xenakis og Schönberg er med på å skape en reise som de fem aktørene i forestillingen gir seg hen til. Om og om igjen ankommer de en ny verden hvor de går inn i en ny tilværelse av bevissthet: av rommet, av situasjonen, seg selv og andre. Den konstante kampen for å stå oppreist avslører en indre sårbarhet. Reisen går gjennom dansens historie – kanskje også inn i dens fremtid.

Meg Stuart er en amerikansk danser og koreograf med base i Berlin og Brüssel. Etter studier i New York, kom hun til Europa, og etablerte i 2004 sitt eget kompani Damaged Goods. Sammen har de skapt over tretti produksjoner, fra soloforestillinger til store koreografier, men også stedsspesifikke arbeider og installasjoner. Meg Stuart har samarbeidet med en rekke fremtredende kunstnere, hatt residenser ved flere viktige scener i Europa og er bl.a. tildelt den høythengende Bessie Award for sitt samlede arbeid. Damaged Goods og Meg Stuart turnerer jevnlig, og «Built to Last» er hittil vist i Tyskland, Belgia, Nederland, Polen, Østerrike, Sveits, Portugal og Frankrike, før turen nå er kommet til Norge og etter det, Irland.

Forfatterkonseptet 7 – 7:

I år vil forfatteren Ingvild Burkey oppleve Built to last i 7 – 7Burkey urfremfører sin tekst i Krypten i Oslo Domkirke 18.5 kl 1930: 2015.paskeogpasjon.no/2161

Her kan du lese tekstene som inngikk i 7 – 7 i 2014; http://tinyurl.com/ofsoaod