Litteratur

Tyskland

I Boken

13 April

13/04/2015
00:00

Forslag til boklesning i godstolen din: Tyskland

Forlaget Cappelen Damm om boken (2015.cappelendamm.no):

Tyskland er Liv Mossiges debutroman. Historien utspiller seg i Norge under andre verdenskrig, der vi møter Hanne, en jente med en begrenset forståelse av verden. Hun legger ut på en reise for å finne søsteren, som hun tror befinner seg i Tyskland. Hanne vandrer inn i skogen hvor hun møter onkelen som sier han skal hjelpe henne. På nåtidsplan befinner vi oss i skog ikke langt fra huset der Hanna bor, men romanens univers er mye større.

Med finstemt følelse for menneskets utsatthet tar Mossige oss med inn i en verden som ses ene og alene gjennom Hannas blikk, styres av hennes ønsker og drømmer. Det er en egenrådig og fascinerende roman, som leder tanken hen til Flannery O’Conner og William Faulkner.

Liv Mossige deltar sammen med 6 forfatterkolleger i 7 – 7:

I Krypten i Oslo Domkirke 18.5 kl 1930 urfremfører forfatterne syv tekster om produksjoner de har opplevd fordelt på scenekunst, musikk, visuell kunst, film, arkitektur, litteratur og messen. Forfatterne er: Amalie Kasin Lerstang, Liv Mossige, Joakim Kjørsvik, Gunstein Bakke, Ingvild Burkey, Endre Ruset, Hans Petter Blad; 2015.paskeogpasjon.no/2161

Her link til tekstheftet 7 – 7 fra 2014 hvor fjorårets syv tekster inngår:  http://tinyurl.com/ofsoaod