Musikk

Ellen Andrea Wang

I Majorstuen kirke

21 April, kl 18:00

21/04/2015
18:00

Arrangør: Majorstua pluss

Kontrabassist og vokalist Ellen Andrea Wang – med “et bein i jazzen og et i poppen” – skaper sin egen sound. Den kan beskrives som beatpop med jazzimprovisasjon. Keys Andreas Ulvo, trommer Erland Dahlen.

Dagens Næringsliv skrev 11.4.2014:

Prestedatteren fra Søndre Land i Oppland er kjent for å være frontfigur, vokalist og kontrabassist i gruppen Pixel, en tangentløs kvartett uten akkordinstrumenter hun dro i gang i 2010 sammen med tre karer på musikkhøyskolen. I 2012 albumdebuterte de med «Reminder», en plate med hennes låter og komposisjoner. Gjennombruddet kom ifjor høst med album nummer to, «We Are All Small Pixels».

«Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og pop-verdenssensasjon», skrev Erik Wicklund i NRK. Dagsavisen kåret dem til årets band, mens Audun Vinger i Dagens Næringsliv oppsummerte musikkåret 2013 med at «Ellen Andrea Wang er en av norsk musikks største talenter; vi kommer til å høre mye fra henne i årene som kommer».

I november kommer hun med soloplate. Med inspirasjon fra en oppvekst med Grieg, salmesang, frijazz og Michael Jackson.

– Nå er jeg akkurat der jeg vil være. Dette har vært en drømmesommer. Jeg har fått spille på alle festivalene jeg har drømt om siden jeg begynte med musikk.

Hun har en fot i hver leir. Pixel er popalibiet på jazzfestivalene, og jazzalibiet på popfestivalene.

– Å beskrive genren vår er vanskelig. At vi er grensesprengende er det ingen tvil om. Samtidig liker jeg noe av mystikken ved musikk som ikke er satt i bås. Det kan kanskje beskrives som beatpop med jazzimprovisasjon? sier hun.

– Jeg føler min oppgave er å lure og lokke folk inn i jazzen via popmusikken uten at de skjønner det. For dessverre har mange et anstrengt forhold med mange fordommer til jazzgenren.