Litteratur

Månehund og fatter`n

I Boken

27 Mars

27/03/2015
00:00

Forslag til boklesning i godstolen din: Månehund og fatter`n

Av Fredrik Høyer

2015.aschehoug.no

Fredrik Høyer (f. 1988) er fra Drammen. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals School of Communication og studerer for tiden litteraturvitenskap. Han er også en erfaren slampoet. “Månehund og fatter’n” (2014) er hans første roman.

Om boken:

En far og en sønn brenner bråte i hagen da faren plutselig forsvinner. Sønnens sorg over at han ikke lenger får uttrykt sin kjærlighet til fatter’n, er så uutholdelig at han flykter inn i en drømmeverden. Virkeligheten blir for vond. Kun i fantasien kan han bearbeide minnene om faren og det vonde som skjedde før han ble borte.
“Månehund og fatter’n” er en sjeldent varm og underfundig roman om hva som kan skje når alvorlig sykdom og død kommer for tett på livet. På en virkelighetsnær måte skildrer forfatteren et far-og-sønn-forhold. En roman som alle som har mistet noen, vil kjenne seg igjen i.

Anmelderne om boken:

“Sårt og realistisk: Debutroman om en sønn som pleier faren, gjør inntrykk. (…) en roman som har noe vesentlig å si, særlig til unge menn som har mistet noen som står dem nær.”
Tom Egil Hverven, Klassekampen

“På sitt beste tar denne romanen oss med inn i alminnelige, hverdagslige, men samtidig særegne og unike liv, enestående og umistelige, slik alle liv er det.”
Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

“… et nytt talent innenfor norsk litteratur har ankommet butikkenes salgshyller. Romanen består av et særpreg, både når det gjelder innhold og skrivekunst. (…) Dette er en roman som treffer leseren i hjerteroten og som alle som har mistet noen, kan kjenne seg igjen i. Nyt boken!”
Heidi Haugsand, Inside

Fredrik Høyer deltar sammen med 11 forfatterkolleger i Gamle Aker 12 – 12:

Forfatterne urfremfører tekster om situasjonen, stedet og historiske hendelser fra kirkens 900-årige historie: Gine Cornelia Pedersen, Maria Kjos Fonn, Eivind Larssen, Fredrik Høyer, Anna Kleiva, Maria Tryti Vennerød, Dan Aleksander Andersen, Nils-Øivind Haagensen, Kristine Næss, Tone Hødnebø, Bertrand Besigye og Ole Robert Sunde; 2015.paskeogpasjon.no/1766

Her link til tekstheftet 12 - 12 Gamle Aker fra 2014 hvor fjorårets tolv tekster inngår:  http://tinyurl.com/od9pgxj