Musikk

Folketoner

I Trefoldighetskirken

23 April, kl 19:00

23/04/2015
19:00

Arrangør: 2015.oslokorfestival.no

Eplemøya Songlag og Trefoldighet jentekor utfordrer klangrommet i kreativt, akustisk samspill.

Eplemøya Songlag så dagens lys i 2006 og har siden da bemerket seg kraftig med sin unike a cappella-musikk i grenselandet mellom jazzsang og kveding. Med kombinasjonen en folkesanger og to jazzsangere og en særegne miks av norsk folkemusikk, dramatikk, vågal stemmebruk, humor og bisarre fortellinger, sang Eplemøya seg inn i mangt et hjerte med sitt debutalbum «Eplemøya Songlag» i 2010.

Eplemøya Songlag tolker og arrangerer repertoaret på sin egen måte uten å ta hensyn til lover, regler og sedvane for arrangeringspraksis. Derfor er resultatet også blitt annerledes enn mye annen arrangert folkemusikk. Gruppa legger stor vekt på å ivareta og få fram hver enkelt sangers særegenhet framfor å tilstrebe en homogen klang.

Eplemøya Songlag er alltid på utkikk etter den gode historien med relevans for det moderne menneske – om den er av svært gammel årgang eller av nyere dato. Det er alltid den norske folkemusikken som ligger til grunn, men her høres også spor av flere musikalske stilarter og folkemusikalske uttrykk fra andre deler av verden.

Med på laget denne kvelden er også Trefoldighet jentekor med sin dirigent Edle Stray-Pedersen. Koret består av omlag 30 jenter i alderen 9-22 år og arbeider hovedsakelig med klassisk musikk. Koret deltar jevnlig i Trefoldighetskirkens og Domkirkens rike gudstjenesteliv, det har hatt oppdrag for både Den Norske Opera & Ballett og for Oslo-Filharmonien, og er fast innslag på de store felles julekonsertene som er en del av juletradisjonen for korene i prestegjeldet.